Barbara Krajnc

Barbara Krajnc je izkušena svetovalka na področju korporativnih zadev in strateških komunikacij. Ima več kot 25 let poklicnih izkušenj, predvsem na vodilnih položajih tako v Sloveniji, kot v mednarodnem okolju.

Aurora Borealis Razglednice #10

Vsako novo leto nam prinaša nove izzive, nove priložnosti, pred nas postavlja prepreke, ki jih moramo premagovati. Tudi letošnje leto ne bo nobena izjema, najbrž pa bomo vsi najbolj veseli, če nam bo podarilo bolj sproščeno, brezskrbno življenje in druženje.

Z letošnjim letom bodo Razglednice v vaš e-poštni nabiralnik prihajale enkrat mesečno, tako boste imeli dovolj časa, da jih preberete.

V prvi izdaji v super volilnem letu se posvečam veščinam komuniciranja in umetnosti javnih govorov, še posebej političnih. Običajno se v začetku leta ukvarjamo tudi z pogledom v prihodnost, napovedovanjem trendov. To bo tudi ena rdečih niti letošnjih Razglednic, začenjam pa z voditeljstvom prihodnosti.

Za navdih in razvedrilo sem zbrala nekaj o uspešnih ženskah in pohodništvu ali zakaj je hoja ne samo zdrava, ampak tudi zdravilna. Neizmeren vir navdiha je bil tudi Zen mojster Thich Nhat Hanh, ki je pred kratkim umrl v 95. letu starosti. Veljal je za svetovnega duhovnega voditelja, pesnika in mirovnega aktivista, napisal je številne knjige, neumorno delil svoje znanje in zen miselnost. Zaradi svojega dela in naukov o čuječnosti, etiki in miru je bil cenjen po vsem svetu. Za pokušino predlagam ogled njegovega predavanja Breathe as a Free Person, Walk as a Free Person (v angleščini), več o njegovem delu in nauku pa najdete na spletni strani Plum Village.