Barbara Krajnc je izkušena svetovalka na področju korporativnih zadev in strateških komunikacij. Ima več kot 25 let poklicnih izkušenj, predvsem na vodilnih položajih tako v Sloveniji, kot v mednarodnem okolju.

Izkušnje si je pridobivala na področju prodaje, dela v državni upravi, na področju korporativnih zadev v veliki mednarodni korporaciji tako v Sloveniji kot v širši regiji. Prav tako je pridobila izkušnje v poslovodenju podjetja na področju zunanjega oglaševanja in vodenja stanovske, strokovne organizacije s področja oglaševanja. V tej funkciji je bila tudi izvršna direktorica mednarodnega oglaševalskega festivala Zlati boben, enega največjih kreativnih festivalov z nagradami za najbolj kreativne rešitve v oglaševanju v Evropi.

Danes je podjetnica s svojim butičnim svetovalnim podjetjem, Aurora Borealis. Kot samostojna svetovalka deluje in svetuje na področju korporativnih zadev, pri poznavanju in razumevanju zakonodajnega in poslovnega okolja na področjih, kot so davki, varstvo potrošnikov, mediji, elektronske komunikacije, oglaševanje in varstvo osebnih podatkov. Prav tako je svetovalka podjetjem pri razvoju in upravljanju strateškega komuniciranja, kriznega upravljanja in komuniciranja ter sistemov skladnosti poslovanja.

Barbara Krajnc predava na strokovnih srečanjih v Sloveniji in tujini, sodeluje pri raziskovalnih projektih in objavlja članke. Neformalno pa je tudi mentorica mlajšim, ki stopajo na karierno pot.

Barbara je certificirana moderatorka metode LEGO® SERIOUS PLAY®, ki jo uporablja pri svojem delu svetovalke in pri tem so ji njene karierne izkušnje v veliko pomoč.